Til sjette episode har Anita afprøvet VR med dufte, og det leder til en trend om sanser i markedsføringen. Temaet for podcasten er kreativitet – for er kreativitet og effektivitet modsætninger?

Digitale tanker

Kort opsummeret er Digitale Tanker en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Trend: Sanser i markedsføringen

Vi har tidligere snakket om Virtual Reality, men denne gang bliver snakken drejet over på at bruge sanser vi vores markedsføring.

Selvom det er nemt at føle sig begrænset af de digitale platforme, så er det muligt at aktivere mere end syns- og høresansen hos vores modtagere. Det er en kreativ session værd at tænke over, for jo flere sanser du formår at aktivere hos din modtager, desto flere dele af hjernen aktiverer du og kræver ressourcer fra. Det betyder mere opmærksomhed rettet mod dit indhold.

Til Social Media Week i London blev nedenstående eksempel vist. Det blev præsenteret med afsløringen af, at vi opnår 91% brand genkendelse når brugeren kun har gang i én skærm, og 31% brand genkendelse når brugeren second screener.

Tema: Kreativitet

Dages tema er møjt’ inspireret af et input fra Peter Svejgaard.

Som et miks af det hele, førte det til digitale tanker om blandt andet:

  • Hvor kreative er vi selv?
  • Findes der flere former for kreativitet?
  • Er nogle mennesker mere kreative end andre?
  • Den stille brainstorm
  • Hjernen på kreativitet – hvad sker der i hjernen under kreative processer?
  • Kan man styre kreativitet?
  • Er man kreativ på bekostning af effektivitet?

Anita påtager sig udfordringen af at gå på opdagelse i apps, der lover at kunne træne dig til at være mere kreativ “på kommando”. Om det virker følger vi op på om nogle afsnit.

Vil du læse mere om Puks første 100 dage som selvstændig? Så klik ind her.

Links, som vi lover at linke til i afsnittet: 

Artikel: Facts om kreativitet

How to: Silent brainstorms

Studie: Jazzmusikere og rapperes hjerne på kreativitet

Neurokreativitet: Baldar Onarheim & Neurocreativity

Artikel: Kreativitet hos introverte vs extroverte

God søndag, og god lytter!

Vi er glade for jeres feedback – husk, at aldrig er længere væk end en internetforbindelse kan klare. Du finder kontaktinfo på os her, og du er også velkommen til at efterlade en kommentar her i blogindlægget.