Anita er vendt hjem fra Social Media Week i London og har lavet en opsamling til podcasten. Episoden dækker to store tendenser og lidt om nutiden og fremtiden. 

Digitale Tanker

Digitale Tanker er en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Tema: Pulsen på social medie-markedsføring

Dagens to emner er versionering af indhold og AI. episode 16I kan du høre mere om indholdsproduktion og i episode 08 kan du høre om brug af data til at forbedre dit indhold. Virtual Reality dækkede vi i episode 04.

Forbrug og versionering af indhold

Vi forbruger 3 timers indhold på sociale medier fra mobile hver dag.

Speed of feed og thumb-stopping content

“The feed is an intimate space. Don’t interrupt people’s intimate space. Give content people want.”

Til oplægget talte de om 3 consumption modes.

 1. On the go.
  Du er på vej fra metroen til kontoret. Du scroller igennem dine sociale feeds. On the go udgør 70% af vores indholdsforbrug på sociale medier.
  Nøglen til at fange folk on the go er, at skabe kreativt indhold. Det skal fange opmærksomheden med det samme.
  Anbefalet indhold: Korte videoer. You can only buy eyeballs, not attention.
 2. Lean forward.
  20% af vores forbrug af indhold på sociale medier er i lean forward-mode. Dit indhold skal være interaktivt og formidlingen skal være kort.
  Anbefalet indhold: 360 grader, live, collections og canvas.
 3. Lean back.
  Vi må være travle bier, for lean back udgør kun 10% af vores forbrug. Dit indhold skal være fordybende.
  Anbefalet indhold: Live, lang video, canvas, Messenger.

Masterclass: A Social Writing Masterclass

Her lærte vi om at skrive til sociale medier. Det kan opsummeres i 5 punkter:

 1. Fat dig i korthed.
  Det er vigtigt, at du skriver kort og præcist og ikke overkomplicerer dit sprog. Det er også vigtigt, at du bruger almindeligt dagligdags-sprog på sociale medier. Hvor formelt eller uformelt du bør skrive afhænger naturligvis af din tone of voice.
 2. Strukturer din tekst.
  Når du skal strukturere din tekst, skal du bruge samme tommelfingerregel som med en Facebook-video: fang folks opmærksomhed og kom igennem med dit budskab med det samme. Der er nemlig ikke givet, at folk bruger mere end at par sekunder på at interagere med dit opslag.
 3. Vær specifik.
  Jo mere specifik du er, jo mere interessant er din tekst at læse. At bruge eksempler kan også hjælpe læseren med at forstå din tekst. Når du har valgt et eksempel, så spørg dig selv, om det er det bedste eksempel, du kan bruge. Er der et eksempel, der formidler din pointe mere tydeligt? Eller er der et eksempel, der kunne være sjovere, hvis din tone of voice er uformel?
 4. Opbyg din historie.
  Du kan få en større effekt af din tekst, hvis du sammensætter den korrekt. Du kan eksempelvis bygge op til en joke eller en følelse ved at sætte scenen.
 5. Overrask.
  Enhver joke afhænger af overraskelses-aspektet. Hvis du vil bruge humor i din tone of voice, kan du overveje, hvordan du kan overraske din målgruppe.

Stop the Media Death Watch: How the Publisher-as-Platform Model Will Save Us All

De gode eksempler på organisationer, der eksekverer ud fra Publisher-as-platform modellen er blandt andet DailyMotion, BuzzFeed og Quartz. Hele pointen til oplægget var, at platform-tilpassede brugeroplevelser skaber størst engagement. Medier der forstår at tilpasse indholdet til platformene skaber derfor bedre brugeroplevelser, imens medier der ikke mestrer dette lider af udfordringer med distribution af indhold.

Artificial Intelligence

How Advanced Algorithms, Machine Learning and Bots Redefine Every Aspect of Modern Life, Including What it Means to be Human

Oplægget havde base i en dataindsamling udformet af Webby Awards som inkluderer svar fra +70 lande.

 • 65% af undersøgelsens adspurgte svarer ja til at være bevidste om, at AI får større indflydelse på vores hverdagsliv.
 • 70% svarede ja til at have brugt AI.
 • 45% erkender, at privatlivet er truet af AI og automatisering.
 • Vi er ikke interesserede i at have AI og robotter i flg. erhverv: Sundhed, Finans, Fødevarer og Musik. Her foretrækker vi menneskelige kræfter (hvilket er interessant, tager i betragtning hvor mange der nyder godt af Spotifys autogenerede ”Musik du vil kunne lide”-playlister.
 • Faktisk foretrækker vi mennesker indenfor alle områder, på nær vejvisning. Når det kommer til at få hjælp til at finde fra Smørum til Holeby, så vil vi meget hellere have AI, Automation og Maps til at hjælpe os, end vores erfarne mor.
 • Stof til eftertanke: AI er aldrig objektivt. AI kan aldrig foretage objektive beslutninger, fordi AI er forfattet af et menneske.

Invisible marketing

 • Ved år 2020 har AI revolutioneret marketing, ifølge 80% af marketingchefer.
 • Brands skal forberede sig på de ”usynlige gatekeepers” såsom Alexa og Google Home. Ved år 2020 foregår 30% af web-browsing uden en skærm ifølge Gartner.
 • Du skal løse rigtige problemer for dine kunder, hvis du vil tage del i den stigende usynlige marketing. Ligeledes en af pointerne fra gårsdagens chatbot-session og en af dine skribenters store kæpheste med bots. 75% af forbrugere forventer desuden ifølge Havas, at brands bidrager til at øge deres livskvalitet.
 • Arbejd med kunders følelser. Et godt eksempel er Snickers, der med sin Hungerithm tog temperaturen på følelserne på internettet og justerede Snickers-priserne derefter – jo dårligere humør folk var i, jo billigere kunne de købe en Snickers.
 • AI kan være et stærkt redskab til arbejde med kontekst. 60% af brand content bliver set som irrelevant rod ifølge Havas. Derfor er det kanonvigtigt at tænke relevans ind i din markedsføring. Et eksempel er Elizabeth Arden, der skulle promovere en creme, som kunne beskytte mod forurening i luften. Ved at bruge en digital annonce på metrostation, der viste den aktuelle forurening i luften, inden man kan ud på gaden, formåede brandet at skabe en annonce, der var enormt kontekst-nær.
 • Keep it human! AI kan gøre meget for dit brand, men som SKAM-forfatteren Julie Andem så fint formulerede det: mennesker trenger mennesker. Hvilket netop var temaet for konferencen: human and the machine.

ChatBots

Invisible marketing

 • AI giver os mulighed for individuel kommunikation mellem brands og deres kunder på en meget stor skala. Udviklingen ser vi allerede nu med mere end 100.000 chatbots i Facebook Messenger alene. Et fremragende eksempel er Walk With Yeshi, som du kan lære mere om her.
 • Personlighed i bots er nødvendig for, at de bliver en succes. Tom Ollerton fra We Are Social havde samme pointe i hans oplæg om chatbots.

ChatBots & The Social Commerce Revolution 2017

Forberedelse

 • Start med data. Hvad er dine kunders hyppigste problem
 • Hold det simpelt! Botten konkurrerer med beskeder fra vennerne, og derfor skal den være nem at gå til
 • Følg gerne op på tidligere samtaler. Du kan sende beskeder ud efter aftale for at tippe om nye tilbud eller lignende. Vær dog varsom med ikke at være påtrængende.
 • Overvej, hvordan du kan integrere din bot i kunderejsen.
 • Forvent ikke, at folk bruger botten, bare fordi den er ny. Botten skal have en eksistensberettigelse.

Eksekvering

 • Trin 1: Skab en karakter. Du skal ikke lægge skjul på, at det er en chatbot, men en karakter kan menneskeliggøre din bot og skabe konsistens i dens tone of voice. Copy er essentiel for at skabe en god chatbot!
 • Trin 2: Sæt dig ind i den samtale din bot skal have med målgruppen, og hvad den skal svare. Kan botten forstå, hvad der bliver skrevet til den? Kan man komme hurtigt igennem købsprocessen?
 • Trin 3: Lad ikke internettet slå dig ud. Internettrolls kan være fristede til at lave lidt rav i den, men du kan (forhåbentlig) forberede dig på en del af det. Det kan eksempelvis være ved at programmere små jokes og snappy comebacks. Intet får trolls til at gå fra brølende tiger til spindende missekat hurtigere end humor.

Er du interesseret i mere læsning? Til dette afsnit brugte vi flg.:

Du kan støtte podcasten

Hjælp podcasten med at fortsætte og med at vokse sig større og bedre ved at sprede ordet.

Det kan du gøre ved at:

Tak fordi du lytter med.

God søndag og god lytter!

/Puk Anita

Vi er glade for jeres feedback – og nu har vi gjort det endnu lettere for dig at komme med emneforslag! 

Du finder kontaktinfo på os her.