I første episode af Digitale Tanker præsenterer vi dig for podcasten. Vi kommer omkring alt fra hvad, hvorfor, hvordan, og vi giver dig dagens trend om Jodel og tema om digitalt indfødtes brug af sociale medier.

Digitale tanker

Kort opsummeret er Digitale Tanker en podcast til dig, der er interesseret i online markedsføring, organisation og ledelse. Vi besluttede os for at lave podcasten, fordi vi syntes der mangler digitale tanker fra digitalt indfødte. Vi stiller skarpt på problemstillinger, trends og nyheder i den digitale verden med et perspektiv fra digitale indfødte.

Hver 14. dag er der et nyt afsnit til dig, og vi udkommer altid om søndagen.

Trend: Jodel

Trend er vores faste, korte indslag. Det er ikke nødvendigvis en nyhed, men det er en trend som der snakkes om i branchen.

Denne gang taler vi om Jodel. Puk har testet det nye sociale medie af. Læs mere om Jodel her, og find vores reference til Astrid Haugs indlæg om mediet her.

Tema: Digitale indfødtes brug af sociale medier (og forskellen fra den ældre generation)

Temaet er episoden omdrejningspunkt. Det er her, vi søger at være problemknusere og give dig inspiration, tips og løsningsforslag.

I forlængelse af vores snak om Jodel, bliver vi enige om, at de unge bruger de sociale medier på mere privat manér end den ældre generation. Vi laver ikke længere opdateringer på facebook, men bruger i højere grad lukkede forum, som Messenger, Groups og Events. Udviklingen går i retning af, at stort set alle social medie-platforme udvikler eller fremhæver funktioner til den anonyme interaktion.  Vores opdattelse er, at det ældre segment i dag er i det stadie, som vi var i for 10 år siden: De laver opdateringer og deler indhold på egne og andres væg.

Hvad betyder denne skelnen i brugen af platformene for virksomheder? Det er ofte de unge der hyres ind for at sætte fart på sociale medier i organisationen, men generationer tilgår ikke platformene med samme udgangspunkt. Vi er i forskellige stadier: Unge er vokset op med medier og har fulgt udviklingen i funktionerne der skelner mellem privat og offentlig brug af mediet. Så for unge er det naturligt at man har en privat og en offentlig måde at agere på mediet med den samme profil. Vi er bedre til at skelne mellem hvad der er relevant for én og hvad der er relevant for masserne. Ældre bliver mødt af tidslinjen og skelner mellem privat og offentlig brug af mediet. Det er en fordel at have dette skel in mente når man smører SoMe-ærmerne op i organisationen – SoMe-medarbejderen må møde kollegaen hvor de er.

God søndag, og god lytter!

stitcher

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *